CTE: 7. razred CTE Expo 2024

CTE: 7. razred CTE Expo 2024

Učenici sedmog razreda Gradske školske četvrti Utica posetili su Politehnički institut SUNY 5/9 i 5/10 za prvi godišnji CTE/STEM Expo u tom okrugu. Učenici su uvedeni na različita polja karijere vezana za nove staze karijere i tehničkog obrazovanja (CTE) koje će biti dostupne u srednjoj školi Proktor do jeseni 2025.
UCSD CTE odeljenje je sarađivalo sa višim obrazovanjem i preko 40 industrijskih partnera iz regiona u cilju promovisanja autentičnih iskustava u učenju. Cilj je bio da se naprave interaktivne govornice kako bi se studenti uznesiti oko CTE staza koje će im biti dostupne, obezbediti svest o karijeri i izloženost, kao i uključiti studente u interaktivna, pružena iskustva kako bi se stvorila vizija o tome kakva bi mogla da bude njihova buduća karijera. Poslovni partneri su bili veoma impresionirani koliko su studenti bili angažovani i njihovim učinkom dok su isprobavali razne aktivnosti tokom celog dana.
Gradska školska četvrt Utica prolomiće teren u srednjoj školi Proktor tokom proleća 2024. godine u okviru priprema za novi CTE dodatak u kojem će biti smešteno 12 staza. Svaka je izabrana na osnovu lokalnog unosa zainteresovanih strana. CTE putevi će ponuditi rigorozan nastavni program fokusiran na karijeru, uparen sa nizom industrijskih i visokoškolskih partnerstava koja pružaju mogućnosti za stažiranje, mentorstvo, senku na poslu i kurseve na fakultetu. Okružni pristup implementacije CTE K-12 pomoći će da se studenti u centralnom Njujorku pripreme za poslove u rastućim industrijama u regionu, uključujući: naprednu proizvodnju, kvalifikovane trgovine, zdravstvene profesije, sajber bezbednost, finansije, obrazovanje i još mnogo toga.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA OVDE