Okružne vesti - ažuriranje zaključavanja srednje škole Proktor (1.2.2014)

2. januara 2024.


Našoj UCSD zajednici,


Svrha pisma je da vas sve obavesti o detaljima jutrošnjeg zaključavanja u srednjoj školi Proktor. Jutros sam primio telefonski poziv od našeg koordinatora bezbednosti, Hirama Riosa, da je ispred zadnjeg ulaza u srednju školu Proktor pronađen sumnjivi paket. Zamenik načelnika Ed Nunan obavešten je u 7:06 ujutru da osigura da policijska uprava Utike bude uključena i da utvrdi preporuke za sledeće korake. Vršilac dužnosti direktora Ken Szczesniak je kontaktiran od strane mene da osiguram da zgrada bude očišćena.


Autobusi su bili na putu za љkolu, pa sam naredio glavnom operativnom oficiru Majku Feraru da poљalje autobuse na sigurnu lokaciju. Pod upravom Policijske uprave Utika, studenti i osoblje koji su već bili u zgradi i pristizali premešteni su na prednji deo zgrade ispred zgrade kako bismo mogli da pretražimo zgradu.


Kada smo završili gore navedenu logistiku, hitna uzbuna je poslata roditeljima preko Roditeljskog trga obaveštavajući ih o zaključavanju u 7:18 ujutru.


Druga ispravka je poslata u 7:39 ujutru, što je uključivalo i zahtev da se od onih roditelja koji su dostigli učenike traži da ostanu u svojim vozilima do daljnjeg. Treće obaveštenje izašlo je roditeljima osnovne škole u 7.49 sati obaveštavajući ih da autobusi možda kasne.


Iz obilja opreza, UPD je doveo policijske pse da provere paket i urade bezbednosnu pretragu zgrade. Naš tim je, zajedno sa policijom, pregledao naše snimke sigurnosnih kamera, kao i naš sistem swipe kartica da vidi ko je imao pristup zgradi tokom vikenda.


Utvrđeno je da je paket isporučen u subotu, 30. decembra, u 18.43 časova i dostavljen je na pogrešnu adresu. Paket je istražen i utvrđeno je da je bezbedan od strane UPD-a, a zaključavanje je ukinuto u 7:53 ujutru. Konačno obaveštenje roditelja poslato je preko Roditeljskog trga u to vreme.


Želimo da se zahvalimo našem osoblju na brzom razmišljanju i efikasnoj reakciji na bezbednosni incident. Takođe želimo da se zahvalimo našim partnerima u Policijskoj upravi Utika na njihovoj stručnosti i upravljanju događajem.


Molimo vas da budete sigurni da je bezbednost učenika i osoblja naš prioritet. Tokom svake situacije, moj prvi cilj je da se prvo pozabavim potrebama studenata i osoblja na licu mesta, prikupim informacije u vezi sa situacijom i sarađujem sa našom bezbednošću, administracijom na licu mesta, saobraćajnom i policijskom stanicom. Jednom kada obezbedim sve i neophodne informacije komunikacija se šalje roditeljima preko Roditeljskog trga.


Cenimo strpljenje i razumevanje naše UCSD zajednice tokom jutrošnje isporuke. Današnji događaj je podsetnik da tokom zaključavanja tokom isporuke, molimo vas da držite decu u vozilima dok se ne da dalji pravac. Koristićemo Roditeljski trg tokom svih vanrednih situacija.


Hvala vam na kontinuiranoj podršci i saradnji.


Dr Ketlin Dejvis
Privremeni upravnik škola
Gradska školska četvrt Utica