Okružne vesti - Saopštenje Okružnog odbora Gradske škole u Utici

Saopštenje Okružnog odbora gradske škole Utika:

Ranije danas, na specijalnom sastanku koji je sazvao Okružni odbor za obrazovanje Gradske škole Utika, Odbor je sa 5 prema 2 glasao za rešenje o momentalnom prekidu zapošljavanja nadzornika Brusa Karama, što predstavlja značajan i neophodan korak za Distrikt.

Ova odluka je rezultat ponašanja i komentara gospodina Karama koji mu onemogućavaju da nastavi da obavlja poziciju nadzornika našeg okruga. Jednostavno rečeno, g. Karam je prekršio poverenje koje su mu dali Odbor i UCSD zajednica.

Faktori koji primoravaju Odbor da se raziđe sa gospodinom Karamom uključuju njegove ogromne komentare koji omalovažavaju pojedince na osnovu njihove etničke pripadnosti, invaliditeta i izgleda, vrste otkrivene kao rezultat istrage žalbi koje su protiv njega podneli administratori Distrikta, kao i niz zabrinjavajućih postupaka gospodina Karama, u vezi sa takvim pritužbama, nedavne optužnice Okružnog javnog tužioca Oneida i stvaranje štetnog radnog okruženja. Ova pitanja su nas primorala da delujemo čvrsto u najboljem interesu Distrikta.

Od stavljanja gospodina Karama na administrativno odsustvo u oktobru 2022. godine, Odbor je aktivno i marljivo sarađivao sa pravnim savetnikom na rešavanju sudskog rešenja i nastavlja da sprovodi te napore. Iako bi Distrikt više voleo da sud potvrdi da je navodni ugovor o radu gospodina Karama poništen pre nego što preduzme korake za raskid radnog odnosa, nakon pažljivog odmeravanja različitih faktora i razmatranja mogućih posledica različitih toka delovanja, Odbor smatra da je u najboljem interesu Distrikta da preduzme akciju u ovom trenutku.

Odbor je na ovom sastanku takođe glasao sa 6 prema 1 za usvajanje rezolucije o formalnom označavanje dr Ketlin Dejvis za privremenog nadzornika, koja stupa na snagu odmah. Dr Dejvis, koji je od jula 2023.

Zahvaljujemo se zajednici Gradskog okruga Utika na podršci i strpljenju kroz ova izazovna vremena. Naš Odbor je nepokolebljiv u svojoj posvećenosti identifikovanju i uklanjanju svih prepreka koje ometaju obrazovanje i razvoj naših učenika. Posvećeni smo podsticanju uspešnog i podržavajućeg okruženja za naše učenike, osoblje, nastavnike i administraciju, i uskoro ćemo pokrenuti potragu za novim, stalnim nadzornikom koji se usklađuje sa ovim vrednostima.