District News - Utica City School District Announces Acting Superintendent of Schools - 2022

B. Nolan

Okružni odbor gradske škole u Utici najavio je privremeno imenovanje Brajana Nolana za vršioca dužnosti upravnika škola na specijalnom sastanku 18. oktobra 2022. godine. Nolan će odmah preuzeti ulogu vršioca dužnosti upravnika škola, jer je upravnik škola Brus Karam na odsustvu.

Nolan ima veliko iskustvo u urbanom školskom obrazovanju i liderskim ulogama, provodeći većinu svoje karijere služeći Gradskom školskom okrugu Sirakuza -- jednom od najvećih gradskih, javnih školskih okruga u državi Njujork. Pre odlaska u penziju 2016. godine, Nolan je bio izvršni direktor za programe srednjih škola, karijere i tehničkog obrazovanja (CTE) i obrazovanja odraslih. Tokom svog mandata Nolan je bio na raznim funkcijama, uključujući i kao srednji direktor i nastavnik specijalnog obrazovanja. Nakon što se penzionisao, Nolan je bio direktor srednje škole "Biskup Grajms mlađi/stariji" i trenutno je dnevnica, nezavisni posmatrač u školi "preokreta" u gradu Sirakuzi za Kancelariju za inovacije i reformu škola.

Nolan je magistrirao nauku na K-12 Specijalnom obrazovanju sa Univerziteta Sirakuza, kao i sertifikat o naprednim studijama u obrazovnoj administraciji sa razlikovanjem od Državnog univerziteta u Njujorku Osvego. Pored toga, on ima diplomu neženje nauke u K-12 specijalnom obrazovanju sa Univerziteta Sirakuza i sertifikat administratora njujorškog državnog okruga, sertifikat državnog administratora i supervizora Države Njujork i Sertifikat o stalnoj nastavi države Njujork (K-12 Specijalno obrazovanje).

"Zahvalan sam što mi je Odbor za obrazovanje poverio da služim i podržavam decu, porodice i zaposlene u Gradskom školskom okrugu Utika u ovom periodu", rekao je Nolan. "Moj liderski pristup vodi sazivanju, stvaranju veza, dostupnom svim zainteresovanim stranama, obezbeđivanjem da Distrikt nastavi nesmetano da teče i da je u odgovornim rukama."