• Kuжi
  • Vesti
  • Okružne vesti - Saopštenje Gradskog školskog okruga Utica

Okružne vesti - Saopštenje Gradskog školskog okruga Utica

19. aprila 2024.

Saopštenje Okružnog odbora gradske škole u Utici o izricanju presude bivšem nadzorniku Brusu Karamu:

Želimo da pružimo važnu ispravku u vezi sa tekućim pravnim postupkom u koji je umešan bivši nadzornik Gradske škole Utika Brus Karam.

Danas je Karam osuđen zbog krivičnog dela korupcije u javnosti. To je proizašlo iz zloupotrebe sredstava poreskih obveznika za podršku političkoj kampanji vezanoj za izbore za Gradski školski odbor Utike 2021.

U sklopu sporazuma o priznanju krivice on će odslužiti pet godina uslovne kazne, platiti 12.000 dolara restitucije i završiti 250 sati društveno korisnog rada. Karam je takođe pristao na dodatnu restituciju od 150.000 dolara.

Restitucija iz ovih postupaka biće usmerena nazad ka edukaciji naših studenata – onih od kojih su ti resursi nepravedno preusmereni. Gradski školski okrug Utica će iskoristiti ova sredstva da direktno podrži i unapredi mogućnosti učenja za naše učenike kojima je pomoć potrebna.

Tokom celog ovog postupka, naš okrug se suočavao sa značajnim finansijskim opterećenjima. Oporavak ovih sredstava je ključni korak ka ublažavanju nekih finansijskih pritisaka i reinvestiranju u našu obrazovnu misiju.

Istrage kancelarije kontrolora Tomasa DiNapolija, okružnog tužioca i državne policije otkrile su dokaze da je Karam koristio novac poreskih obveznika i školske resurse, uključujući rad, markice, koverte i druge potrepština, za slanje izbornih poštara u znak podrške kandidatu školskog odbora. Pored toga, on je optužen da je koristio školske resurse za slanje poziva za prikupljanje sredstava za dobrotvornu organizaciju koja nije vezana za školu, za navodnu dobrotvornu organizaciju koju vodi Luis LaPola.

Karamov suosnivač, bivši gradonačelnik Utike i predsednik Školskog odbora UCSD Luis LaPola, prihvatio je nagodbu koja uključuje izdržavanje 60 dana u domicilnim ograničenjima, tri godine uslovne kazne i plaćanje 3.100 dolara restitucije.

Dok su ova pravna pitanja u toku, pod vođstvom dr Ketlin Dejvis, naš Odbor za obrazovanje i okružno rukovodstvo su detaljno ispitali i proučili našu operativnu strukturu. Dali smo odlučne preporuke za poboljšanja i implementiranu ogradu i slojeve provera i ravnoteže kako bismo ojačali i ojačali temelje naših školskih okružnih operacija i administracije. Ostajemo nepokolebljivo posvećeni podsticanju uspešnog okruženja za naše učenike, osoblje, nastavnike i administraciju.

Na putu smo da zatvorimo ovo izazovno poglavlje za naš okrug. Neizmerno smo zahvalni na podršci i marljivosti snaga reda, okružnom javnom tužiocu Oneida, i kancelariji njujorškog državnog kontrolora u donošenju ovih stvari u rešavanje. Imamo najveće uverenje da su ove agencije sprovele detaljne istrage i da se odgovarajuće strane smatraju potpuno odgovornim za svoje postupke.

Cenimo vašu kontinuiranu podršku i strpljenje kroz ovu aktuelnu situaciju i upućujemo zahvalnost svim uključenim. Znajte da smo posvećeni informisanju naše zajednice i da ćemo obezbediti dodatna ažuriranja kada dodatne informacije postanu dostupne.


###