• Kuжi
  • Vesti
  • Okružne vesti: Događaji u aprilu 2024.

Okružne vesti: Događaji u aprilu 2024.

Našoj UCSD zajednici,

Kako zakoračimo u proleće i nadamo se još malo sezonskog vremena, želim da za trenutak podelim sa vama neke važne datume i inicijative za našu zajednicu Gradskog školskog okruga Utica.

April je Mesec vojnog deteta, posvećen prepoznavanju elastičnosti i žrtvovanja dece iz vojnih porodica. Ove mlade osobe suočavaju se sa jedinstvenim izazovima, od kretanja kroz česta preseljenja do suočavanja sa kompleksnošću rasporeda roditelja. Da bismo pokazali našu podršku i zahvalnost, obeležavamo 17. april kao Purple Up! Za Dan vojne dece. Na ovaj dan ohrabrujemo sve – učenike, osoblje i roditelje – da nose ljubičastu boju kao vidljiv znak zahvalnosti i solidarnosti sa našim vojnim porodicama.

Napominjemo da će naše škole biti na prolećnom raspustu od 19-26. aprila. 19. april je označen kao hitan dan povratka, što nam omogućava da produžimo prolećni raspust i ponudimo našim učenicima i osoblju zasluženi predah. Nadamo se da ćete ovo vreme iskoristiti da se opustite, podmladite i provedete kvalitetno vreme sa svojim najbližima.

Tokom ove pauze, takođe se radujemo proslavi nekoliko ključnih ekoloških i kulturnih posmatranja, uključujući Dan Zemlje (4/22) i Dan Arbora (4/26), koji nas podsećaju na našu kolektivnu odgovornost da zaštitimo i negujemo našu planetu. Pored toga, poželećemo dobrodošlicu početku Pashe (4/22), vremenu razmišljanja i slavlja za mnoge u našoj zajednici.

Ovi trenuci služe kao divna prilika za naše učenike da uče i razmišljaju o raznolikosti iskustava i kultura koje obogaćuju našu zajednicu. Podsećaju nas na važnost empatije, razumevanja i poštovanja svih.

Za kraj, želim da izrazim najdublju zahvalnost za kontinuiranu podršku i angažovanje cele naše školske zajednice. Zajedno stvaramo negovano okruženje gde svako dete može da napreduje i da se istakne. Hvala vam na posvećenosti rastu, učenju i dobroći naših učenika.

Najtopliji pozdrav,

Dr Ketlin Dejvis
Privremeni nadzornik
Gradska školska četvrt Utica

 

PREUZMITE PDF OVDE