• Kuжi
  • Vesti
  • Okružne vesti: Nagrada skupštine Marijane Butenšon za žene različitosti za 2024.

Okružne vesti: Nagrada skupštine Marijane Butenšon za žene različitosti za 2024.

Fotografija: Danielle Padula, Jessica Kokoszki, Kimora Lee Simmons, Evelyn Sheen i Khinsoe Moe

Sleva nadesno: Danielle Padula, Jessica Kokoszki, Kimora Lee Simmons, Evelyn Sheen i Khinsoe Moe

Želimo da čestitamo sledećoj Utiki Gradskoj školi Žene različitosti!

Evelin Šin je ambiciozna , efikasna, empatična i altruistička studentkinja.   Izazvala je sebe uzimanjem počasti, naprednog plasmana i dvostrukih kurseva kreditnog koledža.  Uprkos rigoroznom opterećenju akademskog kursa, zadržala je 95.794 GPA i diplomiraće sa Diplomom naprednih namesnika narednog juna.  Evelin je takođe učestvovala u sledećim vannastavnim aktivnostima u školi i u zajednici: Nacionalno počasno društvo (potpredsednik), Studentski savet (sekretar), oficir više klase (potpredsednik), Key Club (potpredsednik), Varsity Tennis (Captain), Future Educators of America Club, Business Stock Investment Club, Varsity Golf, JROTC (Izvršni oficir) i pijanista u crkvenim ministarstvima u St. Anthony i St. Louis  Evelin je veoma angažovana u mnogim aktivnostima i klubovima ali kada je pitate kako upravlja svojim vremenom aktivnostima, školom i porodicom njen odgovor je "balans".  Veoma je ponosna na sebe i na ono što je uspela da postigne za četiri godine srednje škole svojim liderskim ulogama i da se vrati svojoj zajednici.  Evelin je uzorna učenica srednje škole "Tomas R. Proktor" koja će joj u velikoj meri nedostajati nakon što diplomira, jer je napravila ogroman uticaj u svoje četvorogodišnje srednje škole.

Kimora Li Simons je izuzetna studentkinja koja uživa da izazove sebe u učionici zauzimanjem naprednog plasmana i dvostrukih kreditnih kurseva kako bi održala 88.759 GPA.  Kimora je deo Programa mladih naučnika i izabrana je zbog svoje motivacije i talenta.  Kimora je takođe učestvovala u sledećim vannastavnim aktivnostima u školi i zajednici: Varsity Tennis (Kapetan), NJROTC (Kancelarija za javne poslove), oficir-blagajnik juniorske klase i oficir-predsednik više klase.   Kimora je motivisana, dosledna, optimistična i brižna studentkinja.   Pored školskih i društvenih aktivnosti, ona je takođe imala više honorarnih poslova u proseku oko 20 sati nedeljno u zajednici.   Kimora je izgradila neprocenjive veštine za budućnost kroz učenje nezavisnosti, upravljanja vremenom i finansijske odgovornosti kao rezultat zaposlenja.  Kimora nastoji da nastavi školovanje posle srednje škole i želela bi da njena porodica, posebno njene sestre, bude ponosna na svoja dostignuća. 

Džesika Kokoszki, poznata i kao gospođa Koko svojim učenicima, je nastavnica engleskog jezika u srednjoj školi Donovan. Gospođu Kokoski je nominovala Đina Buono, koleginica učiteljica i koleginica, za svoj program 21.  Kroz Džesikin inovativni ideju ona i njeni učenici pokrenuli su "Karma Kloset".  "Karma Kloset" je ostava u školi koja obezbeđuje odeću, obuću i higijenske predmete učenicima ni po koju cenu. Karma Klub se pozajmljuje i za pomoć zajednici! Studenti su preko Džesikinog vođstva, napravili praznične čarape za prihvatilište za beskućnike, pisali pisma veteranima, stvarali domaće igračke za spasavanje mačaka i učestvovali u projektu Anđeoske karte. Gospođa Kokoszki takođe volontira svoje vreme kroz Program Young Scholar LLP, podučavajući studente koji su u riziku.  Ona je takođe vođa tima ELA i muzičkih odeljenja u srednjoj školi Donovan. 

Khinsoe Moe je akademski trener/programski menadžer gradske školske četvrti Utica.  Khinsoe je nominovana od strane svog pastora, pastora Debbie Kelsey. Sveštenik Debi navodi da Khinsoe ima izuzetnu poniznost, požrtvovanost, poštovanje i saosećanje prema drugima.  Khinsoe je neverovatno vredna žena koja takođe volontira u svojoj zajednici.  Budući da je i sama izbeglica, Khinsoe ima perspektivu da zaista pomogne drugima i bude zagovornik novih porodica i veze između porodica i Distrikta.  Khinsoe je svetionik za porodice u dobrim vremenima i kada prolaze kroz težak period, uvek je izvor svetlosti za porodice i njenu zajednicu.

Danijela Padula je posvećena, strastvena, brižna duša koja je uticala na stotine života.  Kao izvršna direktorka Brodvej utike, gospođa Padula je bila živahan, presudan deo oblikovanja kroz svoju umetničku scenu, koja produžetkom oblikuje Utiku u celini. Umetnička scena je sastavna komponenta Utike, a grad bi bez nje bio potpuno drugačiji.  BrodvejSka utika je instrumentalna na toliko načina za zajednicu, jačanje ekonomije, donošenje umetnosti, organizovanje zabavnih događaja i pružanje mogućnosti mladima. Pored svog doprinosa umetnosti, gospođa Padula je i vredan član Okružnog odbora gradske škole u Utici, koji obavlja funkciju aktuelnog potpredsednika, kao i član odbora u više odbora za obrazovanje.  Posvećenost gospođe Padule studentima ovog okruga pokazuje njenu posvećenost zajednici u kojoj služi.

GALERIJU FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDE!