• Kuжi
  • Vesti
  • Okružne vesti - UCSD februarsko ažuriranje

Okružne vesti - UCSD februarsko ažuriranje

Našoj UCSD zajednici,

Dobro smo u februaru, i htela sam da odemo na trenutak da obezbedimo neke okružne novosti, podelimo divne vesti i uspehe i podsetimo vas na važne predstojeće datume na školskom kalendaru.

Pre nego što počnem, želim da istaknem naše učionice i zgrade širom UCSD-a dok slave Mesec crne istorije. Ključno je prepoznati i proslaviti značajan doprinos i dostignuća Afroamerikanaca kroz našu istoriju. Ovaj mesec služi kao snažan podsetnik na elastičnost, kreativnost i trajni duh Crne zajednice, koja je bila instrumentalna u oblikovanju i prošlosti naše nacije i njene budućnosti. Kao školski okrug, posvećeni smo odavanja počasti ovom bogatom nasleđu i nastavku edukacije sebe i naših učenika o dubokom uticaju afroameričke istorije i kulture.

UCSD u timu SAD

U uzbudljivim vestima, juniorka srednje škole Proktor Điana Šmit nedavno je izabrana od strane tima USA Basketball da predstavlja našu zemlju u Austriji i Nemačkoj u junu! Putovanje u Tim USA zahtevalo je značajne napore sa Đananine strane tokom isprobavanje, i tako smo ponosni na njena dostignuća. Podelićemo više detalja o Đijaninom uzbudljivom sledećem poglavlju!

Značke digitalnih ID-a srednje škole Proktor

Učenici srednje škole Proktor će 26. februara imati pristup mobilnoj aplikaciji za svoju digitalnu značku za ID. Molimo vas da se uverite da vaši đaci dolaze u školu sa trenutnom značkom za e-e, jer će dobijati i nove fizičke značke.

Studenti takođe moraju da preuzmu aplikaciju na svoj mobilni uređaj ako planiraju da je koriste za svoj digitalni ID. Link ka aplikaciji i u Apple prodavnici aplikacija i u Google Play prodavnici je ispod:

Apple aplikacija za značku digitalnog ID-a
Google Play aplikacija za značku digitalnog ID-a

Registracija vrtića

Održavaćemo događaj registracije vrtića 12-16. februara 2024. godine, od 9:30 do 2:00 časova u Osnovnoj školi Conkling (1115 Mohawk Street, Utica / Please Use McQuade Ave Entrance).

Stanovnici Gradskog školskog okruga Utica koji borave u Utici sa decom koja će imati 5 godina ON ili PRE 1. decembra 2024. godine, imaju pravo na vrtić.

Kliknite ovde da biste preuzeli paket za registraciju. Kao napomena, ova manifestacija se ne odnosi na studente koji su trenutno upisani u Utica Universal Pre-K. Za pitanja o događaju obratite se Kancelariji za registraciju u ranom detinjstvu na broj 315-792-2216.

CTE ispravke

CTE (Career & Technical Education) se odnosi na edukativne programe koji su specijalizovani za kvalifikovane trgovine, primenjene nauke, savremene tehnologije i pripremu karijere. Naši CTE programi pružaju učenicima niz veština neophodnih za raznim karijernim putevima, često uključujući obuku i praktična iskustva. Ovi programi su osmišljeni tako da pripreme učenike za direktan ulazak u radnu snagu, dalje obrazovanje ili naprednu obuku u specifičnim oblastima karijere kako bi stekli veštine relevantne za današnje tržište rada.

Evo sjajnih ispravki iz naših CTE programa širom USCD-a:

● Srednja škola: Naši poslovni nastavnici su bili instrumentalni u osmišljavanju našeg novog nastavnog programa "Business Pathway", koji smo uzbuđeni da sprovedemo za jesenju školsku 2024. godinu.

● Srednja škola: MACNY je bio domaćin informativne sesije u srednjoj školi Proctor kako bi predstavio program pre šegrtovanja koji će početi ovog meseca. 13 UCSD studenata se prijavilo za učešće.

● Srednja škola: Naš 7. razred CTE/STEM Expo domaćin na SUNY Poly 10. maja upoznaće učenike sa CTE stazama srednje škole koje će im biti dostupne tokom njihove brucoške godine.

● Osnovne škole: Od februara do aprila, nekoliko poslovnih sponzora, uključujući Wolfspeed, National Grid, Indium, Giotto Enterprises i Trenton Tech, pomažu u podršci našoj STEM kompletu svesti o karijeri, što je kulminiralo mini STEM sajmom za učenike u saradnji sa OHM BOCES školom do karijere. Prevodi za STEM komplete dostupni su na našem CTE sajtu.

Predstojeći datumi za za pamćivanje

  • Prolećno sportsko prijavljivanje
  • 12. februar za JV i Varsity
  • 26. februar za izmenjeno

Imaćemo više sastanaka za fizičko i u srednjoj i u srednjoj školi.

Pauza sredinom zime - BEZ ŠKOLE
19-23 februar

Dok se krećemo kroz britak, ali neuzbudljiv mesec februara, prihvatimo različitost i značaj njegovih mnogih posmatranja. Od iskrenih razmena Dana zaljubljenih do živahnih proslava Mardi Grasa, prepoznajemo bogatstvo tradicije i kulture naše zajednice. Ovaj mesec donosi i pridržavanje Dana predsednika, gde se osvrćemo na vođstvo i nasleđe lidera naše nacije. Pored toga, odajemo počast Lunarnoj Novoj godini, vremenu obnove i svečanosti za mnoge u našoj zajednici. Takođe priznajemo Eš sredu i početak Lenta, period razmišljanja i posvećenosti hrišćanskoj veri. Svaka od ovih prilika pruža jedinstvenu priliku za učenje, razumevanje i proslavu raznovrsne tapiserije iskustava koja obogaćuju naš školski okrug i društvo u celini.

Iskreno

Dr Ketlin Dejvis

Privremeni upravnik škola