• Kuжi
  • Vesti
  • Okružne vesti: Važno obaveštenje privremenog nadzornika dr Ketlin Dejvis

Okružne vesti: Važno obaveštenje privremenog nadzornika dr Ketlin Dejvis

Našoj zajednici Gradske školske zajednice Utika,

Teška srca moram da podelim vesti o još jednom tragičnom gubitku u našoj školskoj zajednici. Ovaj srceparajući događaj, koji se dogodio samo nekoliko dana nakon prethodnog gubitka, izaziva nas na načine koje reči ne mogu u potpunosti da izraze. Upućujem najdublje saučešće porodici i prijateljima našeg učenika, čije sećanje odajemo počast i tugujemo.

U svetlu ovih tragedija, od ključnog je značaja da se reši sve veća zabrinutost od nasilja oružjem, kako u državi Njujork, tako i širom zemlje. To je izazov sa kojim se moramo direktno suprotstaviti, osigurati da takvi akti nasilja ne postanu norma u našoj zajednici. Naš odgovor mora biti jak i nepokolebljiv.

Sproveli smo nekoliko kritičnih mera za unapređenje bezbednosti i bezbednosti naših učenika i osoblja. To podrazumeva integraciju dodatnih intervencija i bezbednosnih protokola u našim školskim postavkama.

Pre svega, srednja škola Proktor je sada zatvoren kampus kako bi se osigurala bezbednost naših učenika i osoblja – odluka koju sam doneo uz smernice i podršku našeg administrativnog tima.  Trenutno ne postoji direktna pretnja srednjoj školi Proktor (ili bilo kojoj drugoj školi unutar okruga), ali je kao mera predostrožnosti uvedeno dodatno prisustvo policije i bezbednosni protokoli. Nikome nije dozvoljen ulazak bez zakazivanja, a obezbeđenje je postavljeno na svaka vrata. UPD i civilno obezbeđenje strogo prate našu jedinstvenu tačku ulaska za studente i posetioce, a svako ko uđe u zgradu mora da prođe kroz detektore metala i stavi svoje lične stvari kroz rendgenski aparat.

Učvrstili smo naš tim za podršku u Proktoru dodavanjem Uslovne i SNUG. Oni se pridružuju našem postojećem sistemu partnera za negu – Bezbedne škole, Hilsajd, OnPoint, ICAN i Mladi naučnici – u pružanju sveobuhvatne podrške našim učenicima.

U ovom trenutku, roditeljsko angažovanje je od vitalnog značaja. Preklinjemo roditelje da aktivno učestvuju u obezbeđivanju bezbednosti naših učenika. To podrazumeva proveru ranca vašeg deteta, prijavljivanje bilo kakvih nedoumica školi ili UPD-u i obezbeđivanje da pronađeno oružje bude predato vlastima. Zajedno, možemo da težimo povraćaju sigurnosti i mira našeg grada.

U ovim izazovnim vremenima, naš posvećeni krizni tim savetnika, školskih psihologa i obučenog osoblja spreman je da ponudi usluge savetovanja i podrške. Razumemo dubok uticaj koji ovi događaji imaju na našu školsku zajednicu, i spremni smo da pomognemo na svaki mogući način.

Ovo je vreme da se okupimo kao škola i zajednica da podržimo one kojima je pomoć potrebna. Verujemo u elastičnost naših studenata, osoblja i članova zajednice. Zajedno ćemo upravljati ovim tragedijama, nudeći podršku i snagu jedni drugima.

Da budemo jasni: nećemo dozvoliti da nasilje definiše ili pretekne našu zajednicu. Ujedinjeni smo u našoj posvećenosti bezbednosti, miru i dobroći svakog člana našeg školskog okruga.

 

Sa iskrenim simpatijama,

Dr Ketlin Dejvis
Privremeni nadzornik
Gradska školska četvrt Utica