• Kuжi
  • Vesti
  • Okružne vesti - Saopštenje UCSD Odbora za obrazovanje

Okružne vesti - Saopštenje UCSD Odbora za obrazovanje

Našoj UCSD zajednici,

Jutros je okružni tužilac Okruga Utika Brus Karam, koji je trenutno na odsustvu, optužen od strane okružnog tužioca Oneida po pet tačaka, uključujući korupciju vlade trećeg stepena, tešku krađu četvrtog stepena, javnu korupciju, kao i zajedničke tačke optužnice za tešku krađu u četvrtom stepenu i javnu korupciju sa bivšim predsednikom Okružnog odbora gradske škole Utika Luisom LaPolom.

Dok i gospodin Karam i g. LaPolla imaju pravo na svoj dan na sudu, mi prepoznajemo da je veza poverenja između Gradskog okruga Utica i naše zajednice narušena. Mi, sadašnji UCSD Odbor za obrazovanje, duboko žalimo zbog ovog kršenja i upućujemo naše iskreno izvinjenje našim učenicima, osoblju, roditeljima i zajednici. Nastavljamo da sarađujemo sa tekućim istragama g. Karama i g. LaPolle, i priklonićemo se okružnom tužiocu i organima reda u vezi sa tekućim pravnim postupkom. Obezbedićemo pravovremena ažuriranja kako bismo osigurali da naša zajednica ostane informisana.

Mi, Odbor za obrazovanje, želimo da uverimo Zajednicu Utike da smo, s obzirom da je g. Karam stavljen na administrativno odsustvo od strane ovog odbora u oktobru 2022, preduzeli agresivne i proaktivne korake za reorganizaciju naše administrativne operativne strukture, angažovali neophodno osoblje, i sveukupno, sproveli zaštitne ograde i zaštitne mere kako bi osigurali vrstu agresivnih i nezakonitih malverzacija iznetih u optužnici

U julu ove godine angažovali smo vršioca dužnosti nadzornika dr Ketlin Dejvis, koja je, sa više od 41 godine iskustva u obrazovanju, dala suštinske smernice dok je ispitivala našu operativnu strukturu i dala odlučne preporuke za poboljšanje napredovanja.

Postavili smo novi administrativni rukovodeći tim u kancelarijama za grantove i finansije.

Angažovali smo novog generalnog savetnika, Ferraru Fiorencu PC, iz Istočne Sirakuze u Njujorku, i takođe angažovali novog specijalistu za odnose sa javnošću da olakša komunikaciju sa javnošću i osigura transparentnost.

Obezbedili smo firmu Mengel, Metzger i Bar da sprovedu internu reviziju i procenu rizika. Nastavljamo da se angažujemo u godišnjoj eksternoj reviziji kako je predviđeno zakonom. 

Restrukturirali smo naš tim za internu reviziju kako bismo uključili revizora sa punim radnim vremenom koji će takođe nadgledati kontrolu zaliha i ažuriranja naših baza podataka. Ova smena će omogućiti detaljno sagledavanje svih zahteva, plata, zaliha i usaglašenosti sa našim Odborom za obrazovne politike.

Angažovali smo novog knjigovođu sa 22 godine iskustva, uključujući i vreme u kancelariji državnog kontrolora.

Trenutno radimo sa Njujorškim odeljenjem za obrazovanje na redovno planiranom praćenju konsolidovanih grantova za titulu.  Takođe imamo zakazanu posetu sajtu sa Državnim sekretarijatom za obrazovanje da pregledamo naše COVID ESSER fondove.

U procesu smo angažovanja pojedinaca sa iskustvom u upravljanju federalnim fondovima da nadgledaju, distribuiraju i obezbede odgovarajuće korišćenje sredstava koje obezbeđuje savezna vlada. 

Povodom zapošljavanja gospodina Karama u Gradskom školskom okrugu Utica, od trenutka kada je stavljen na odsustvo u oktobru 2022. godine, Odbor za obrazovanje je radio sa pravnim savetnikom i tražio sudsku intervenciju kako bi rešio spor u vezi sa sposobnošću Distrikta da prekine svoj radni odnos sa njim. Distrikt je porazio g. Karama u svojoj prvoj tužbi podnetoj na državnom sudu i ona je odbačena. Okrug čeka odluku suda o zahtevu za odbacivanje druge tužbe g. Karama podnete saveznom sudu. Distrikt je podneo sopstvenu tužbu zahtevajući da sud proglasi njegov navodni ugovor o radu ništavnim, što bi potvrdilo mogućnost Odbora da raskine njegovo zapošljavanje prostom većinom glasova. Rukovodeći tim Distrikta će nastaviti pažljivo da analizira odgovarajuće opcije u vezi sa gospodinom Karamom u pogledu razvoja neobrađenih parnica i operativnih potreba i ciljeva Distrikta. Obavestili smo gospodina Karama da smo sazvali poseban sastanak Odbora za obrazovanje za ponedeljak, 27. novembar 2023. godine, kako bismo se pozabavili njegovim zapošljavanjem u Gradskom školskom okrugu Utica.

U našoj nepokolebljivoj posvećenosti obrazovanju i razvoju naših učenika, Okružni odbor za obrazovanje Gradske škole Utica, zajedno sa našim timom rukovodstva okruga, takođe prepoznaje ogromnu fiducijarnu odgovornost koju dugujemo našim poreskim obveznicima i zajednici. Poverenje koje nam je stavljeno je i čast i obaveza. Dok se krećemo kroz izazove koji predstoje, obavezemo se ne samo da ćemo poštovati te dvostruke obaveze, nego i da ćemo kontinuirano težiti poboljšanju. Duboko smo zahvalni na podršci i strpljenju zajednice tokom ove situacije koja se razvija i posvećeni smo tome da osiguramo da naši postupci odražavaju našu posvećenost da bolje napredujemo.

Ponovo ćemo nastaviti da pružamo ispravke kako se ova situacija bude odvijala. Želimo da se zahvalimo našim mnogim sadašnjim i bivšim članovima osoblja na hrabrosti i posvećenosti našem okrugu svojim učešćem u tekućim istragama. Takođe želimo da se zahvalimo organima reda na njihovom napornom radu, i imamo najveće uverenje da će ove agencije učiniti svoju dvostruku marljivost da bi došle do suštine ovih raznih stvari i da će odgovarajuće strane biti smatrane potpuno odgovornim za svoje postupke.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite da razgovarate sa nekim o ovim optužbama, molimo vas da se obratite kancelariji dr Ketlin Dejvis.

 

- Okružni odbor gradske škole u Utici