• Kuжi
  • Vesti
  • Saopštenje za javnost: Gradske škole Utike se ujedinile za Dan pidžame u znak podrške spavanju u nebeskom miru

Saopštenje za javnost: Gradske škole Utike se ujedinile za Dan pidžame u znak podrške spavanju u nebeskom miru

Saopštenje za javnost: Gradske škole Utike se ujedinile za Dan pidžame u znak podrške spavanju u nebeskom miru

Gradske škole u Utici ujedinile se za Dan pidžame u znak podrške spavanju u nebeskom miru

Gradski školski okrug Utica sa ponosom najavljuje široko učešće svog okruga u srceparajućoj inicijativi za podršku Utikinom poglavlju Nacionalne neprofitne organizacije Spavanje u nebeskom miru. 21. novembra 2023. godine studenti, fakulteti, i osoblje iz celog okruga okupiće se na specijalnoj manifestaciji "Dan pidžame", na kome će biti pokazana posveta Spavanju u nebeskom miru njihovom sloganu "nijedno dete ne spava na podu u našem gradu".

Utika poglavlje spavanja u nebeskom miru počelo je krajem 2021. godine i sa sedištem je volontera. Sleep in Heavenly Peace domaćini su "građenja" događaja, a od svog osnivanja njihov tim je ručno izradio 1.200 kreveta na sprat i samačke krevete. Spavanje u Nebeskom miru mobiliše volontere za dostavu kako bi se njihovi kreveti izvukli deci u našoj lokalnoj zajednici. "Svako dete zaslužuje sigurno i udobno mesto za ležanje glave noću.  Uz nepokolebljivu podršku naše zajednice, Poglavlje o spavanju u nebeskom miru (SHP) nastoji da osigura da nijedno dete ne spava na podu, jer svako dete zaslužuje svoj krevet", rekao je Bil Gagnon, predsednik SHP Utica.

On je dodao: "Nadamo se da svi uživate u svom danu u pidžamama, znajući da nas vaša podrška približava tome da osiguramo da svako dete može da sanja u bezbednom, udobnom krevetu."

Učesnici manifestacije "Dan pidžame" podstiču se da u školu nose omiljenu pidžamu, podstiču osećaj jedinstva i podižu svest o misiji Spavanje u nebeskom miru. Spavanje u Nebeskom miru veruje da svako dete zaslužuje dobar noćni san i mesto koje će zvati svojim.

Za više informacija o Utikinom poglavlju spavanja u nebeskom miru posetite: shpbeds.org/chapter/ny-utica/. Spavanje u nebeskom miru je neprofitna organizacija posvećena obezbeđivanju deci kojoj su potrebni bezbedni, udobni kreveti. Osnovana na osnovu uverenja da nijedno dete ne bi trebalo da spava na podu, organizacija se oslanja na volonterske napore i donacije za predaju zanatskih sredstava porodicama koje se suočavaju sa ekonomskim poteškoćama.