• Kuжi
  • Vesti
  • Saopštenje za javnost: Promovisani poslovni putevi Utike CSD CTE

Saopštenje za javnost: Promovisani poslovni putevi Utike CSD CTE

Promovisani poslovni putevi Utike CSD CTE

by WCNY PBS Innovate to Educate

21 Novembar 2023- WCNY's Innovate to Educate podcast series uključiće nastavnike i učenike u epizodu kako bi istakli aktuelne CTE programe i District razvoj dodatnih programa u novom dodatku Srednje škole Proctor do jeseni 2025.

WCNY je pokrenut 1965. WCNY je dramatično proširio svoje usluge u 19 okruga u proteklih 50 godina. Obrazovanje je ugrađeno u WCNY-jev temelj i od kritičnog značaja za ispunjenje njegove misije upoznavanja mladih odraslih sa karijerama i poslovnim svetom 21.

Gradski školski okrug Utica ponudio je CTE poslovne programe srednjoškolcima u rasponu od ocena 9-12 u poslednjih nekoliko godina. Predsednica poslovnog odeljenja Karli Kalogero blisko sarađuje sa nastavnicima, lokalnom industrijom, visoko obrazovanjem, roditeljima i studentima na reorganizaciji CTE poslovnih programa u Distriktu kako bi se uskladili sa potrebama lokalnog tržišta rada. Počevši od jeseni 2024, studenti će imati pristup izboru iz sledećih CTE programa: Data Intelligence, Computer Applications Programming, Entrepreneurship Zone Academy i Business Finance. Sporazumi o artikulisanju sa Koledžom Mohavk Veli omogućiće studentima da počnu da zarađuju dvostruke kredite u 9.  

Nastavnici CTE biznisa, Džejms Rejmer i Eliša Ebi, biće prikazani 21. Njima će se pridružiti dvojica studenata Utike CSD iz kluba Future Business Leaders of America, predsednik Eh Tha Yu Paw i sekretar Arren Tamong.  Voditeljka dr Džodi Mening govoriće sa njima o uzbudljivim prilikama koje se dobijaju u CTE programima i o tome kako će ih sadržaj i veštine koje studenti steknu pripremiti da budu uspešno zaposleni posle diplomiranja. Epizoda Utica CTE Innovate to Educate biće emitovana u različito vreme na WCNY FM tokom decembra i podkast će ostati na WCNY matičnoj stranici da bi javnost mogla da pristupi.

O karijeri i tehničkom obrazovanju u Gradskom školskom okrugu Utica

Utica CSD će slediti sistematski pristup CTE-u koji stvara vertikalno usklađivanje, počevši od svesti o karijeri i istraživanja ocena K-8 počevši od jeseni 2023. Naredne godine nastavnici srednjih škola će implementirati CTE module koji predstavljaju 16 nacionalnih klastera karijere kao način da se učenici upoznaju sa CTE stazama koje će im biti dostupne u srednjoj školi.

Rano izlaganje inicijativama za spremnost na karijeru uključuje opcije za zaradu kredita na koledžu i pripremu studenata veštinama koje podržavaju razvoj radne snage u Dolini Mohavk. Kao rezultat rada širom okruga kako bi se stvorile mogućnosti za spremnost karijere za studente, CSD Utike predviđa povećanje angažovanja studenata i učinka za sve studente u Distriktu.

O Gradskoj školskoj četvrti Utika

Gradski školski okrug Utica je okrug javnih škola koji opslužuje oko 9.700 učenika, posvećen pružanju visokokvalitetnih obrazovnih mogućnosti za sve učenike, obezbeđujući im dobro pripremljene za koledž, karijeru i život.